Bli ett fan av min nya biceps. Eller spagettibit.

Ser ni det lilla, lilla guppet på min arm? Det är min nya biceps som jag tränat fram, bli inte rädd för dess skräckinjagande storlek, den bits inte.

Reseproblem

Holy moly! Igår fick jag panik. Ebba ska åka till Cabo i Mexico idag, och fick igår reda på att skolan var tvungna att signera hennes I-20 papper för att hon ska få komma tillbaka in i landet igen. Detta är något alla studenter måste göra en vecka innan de reser utomlands, och det hade både hon och jag missat eftersom skolan inte gett oss någon information om det. En del av mig dog av skräck. Ebba hade gått direkt till internationall students office när hon hörde detta, men det var stängt så hon gick till administrationen där hon möttes av en gammeltacka som sa att det inte fanns något de kunde göra, och avslutade med orden: "Just a tip; If I were you, I wouldn't go to Mexico". yey. roadhouse. Så i morse åkte hon i alla fall, fortfarande helt ovetandes om hon kommer få komma in i landet igen eller om det blir Sverige direkt. Det får bara inte hända min lilla vapendragare! Så i morse hängde jag på låset på internationall students office klockan 9 när de öppnade och for in som en pil och bad om ursäkt att jag missat reglerna med pappren och allt, och undrade om de kunde lösa det för mig ändå, och det var inga problem!! :D Så jag ska dit och hämta ut papperna efter skolan, puh! Nu ska jag börja packa lite lätt tror jag, axel kommer hem vid 17-tiden, och vi måste åka iväg till flygplatsen klocka 02.00 i natt. Om två lektioner har jag officielt spring break, IM EXCITED! Jag kommer komma hem som en rastaman. Kräm!

En helg med the Jo'es

I fredags var vi i IV hela dagen, vilket var jättetrevligt. På vägen hem åkte vi för att köpa korv på 7eleven, efter det tänkte jag åka hem. MEN, Framför oss stod fyra vilsna svenska killar som var på genomresa i USA, och de hade ingen aning om var de skulle bo eller vad de skulle göra i SB, så jag tog dom under min vinge :) De hängde med oss på partaj, sedan fick de bo i mitt och axels rum där vi nu har två sängar, och så sov jag på soffan. När axel är borta dansar råttorna på bordet som man sajjer. Axel är i las vegas med sina svenska kompisar nämnligen, därför var detta så lägligt när jag trodde att jag skulle vara lonley hela helgen. På lördag lagade killarna som hette jonathan, jonatan, johan och joakim (även kallade the jo'es) på jättegoda svenska hemmalagade köttullar med potatismos, me liked a lot! Sedan var jag, ellen, martina, oscar och the jo'es hos mig innan vi gick på diverse fester, som avslutades med donken och att alla killar somnade i sofforna så att jag fick mitt rum för mig själv- riktigt rolig kväll! På söndagen åkte de hem vilket var mycket sorgligt, det var jättetråkigt att vara ensam hemma för första gången. Vi har dock bestämt att de ska komma tillbaka den förste april igen och leka, det ska bli kul :D Nu har Ebba flyttat in fram tills att Axel kommer hem på torsdag, och på fredag bär det av till JAMAICA!!! woohooo:D Våren är här och vi ställde om klockorna för en vecka sedan - underbart med konstant solsken! Saknar er alla där hemma, puss och kram!

St Patty's Day

Igår var det St Patty's Day vilket är en stor högtidsdag här i USA. Alla skulle tydligen ha grönt på sig vilket jag var helt omedveten om när jag kom till min första lektion, så efter den åkte vi ner till state street och köpte gröna kläder inför kvällens och dagens partaj som hölls hemma hos Steven Seagals son som bor granne med oss. Nice kväll! Idag var min första lektion inställd, och vädret var underbart så jag och martina drog till stranden så fort vi vaknat. Efter ett tag kom Axel, Carl och Oscar ner och hade med sig surfbrädor och våtdräkter till oss så att vi alla kunde surfa tillsammans, gullpluttar :) Det var hur kul som helst att se Martinas panikslagna ansiktsuttryck varje gång hon fastnade i en stor våg, men efter ett tag gick vi upp och schtekte lite till innan jag gick på min sånglektion där jag sjöng inför klassen. Efter det gick jag hem och tog en liten powernap innan jag, Tobbe, Andreas och Marty gick till gymmet där jag jobbade hårdare än någonsin. Nu kom jag precis hem och nu ska jag Axel, Mimmi, Jon och Carl äta hemalagad middag och ha det goozigt:) Kräm!

Bilder från i lördags

En del av huset i Montecito (bland bergen i SB)
Tjejerna i jacuzzin, naaaaajs!

Surfing

Idag har jag premiärsurfat! Inte första gången i mitt liv, men första gången sedan jag kom hit :) Vädret är helt fantastiskt, stekande sol, ca 26-27 grader och klarblå himmel. Vattnet var ganska kallt men vi hade våtdräkt på oss, och jag kom upp flera gånger (även om jag inte stod på den särskillt länge när jag kommit upp). Det var jättekul och en så sjukt härlig känsla, tills jag fick brädan i ansiktet och höll på att drunkna - då bestämde jag mig för att sluta för dagen. :) Imorgon ska jag get back up on the horse! Mina armar är helt döda nu efter allt paddlande, så jag tror jag skippar gymmet idag. Jag förstår inte hur jag ska kunna lämna detta underbara stället! I övrigt mår både jag och Axel prima och skolan går bra. Kram!

Jag och Ebba i Montecito


Sol

Helgen var helt grym :D Lördagen var en heldag i Montecito med strålande sol och en grym jacuzzi där vi bubblade i timmar i solen. Huset där festen var var jättefint och stort högt uppe i bergen med jättefin havsutsikt, och tillslut var vi kanske 80 pers. Igår, söndag, var det min namnsdag. Jag tackar hjärtligt för alla två grattulationer - mamma och pappa :) I övrigt var det chill och plugg inför min midterm som jag hade idag i internationall politics, och det kändes som att det gick bra. Jag kom precis hem från gymmet där jag pumpat järn, tänkte bli den nya Arnold Schwartzineger. Idag har det varit jättevarmt så vi gick ner till havet och tittade på surfarna och solade, vilket snabbt gav brunt resultat, woop woop! Imorgon ska jag ut tidigt och fortsätta mitt schtek, och kanske surfa om vågorna är bra. PuzzzzzZZZZZzzzzzzz

Axel i smärta - men inte i stjärta

Helg igen, tider går fort när man har roligt! Idag, fredag, var jag Ebba och Martina på en invigning av en ny klädbutik i IV som hette Miss Behave där de hade champagnefontän och tilltugg. Det var trevligt, efter det gick vi till silvergreens och åt lunch innan vi åkte hem igen. Axel lagade god mat som vanligt, och sedan fick han årets krampanfall i magen. Jag blev livrädd och började leta på google efter vad det kunde vara för fel på honom för han bara låg och skrek, samtidigt som jag precis hade startat ett online-test som vi måste göra varje vecka i politik klassen, och det testet stängs exakt en timma efter att man börjat det och man kan inte pausa. Det var lite panik, men efter ett tag gick det långsamt över och jag kunde slutföra testet, dock inte så bra som det kanske kunde blivit men hälsan går först. Enligt min research var det bukspottskörteln som bråkade, men eftersom det gick över efter ett tag struntade vi i sjukhuset. Resten av kvällen har jag gjort läxor och ett iq-test. En trött jag har 125 i IQ om någon är intressead. Imorgon är det grill och poolparty i montecito, partybussen kommer och hämtar oss redan klockan ett så det ska bli sköj! I övrigt har veckan varit lugn och fin, och jag har gymmat en del (starke adolf). Kram!

...

Bild från min födelsedag när dj:n ropade ut att jag fyllde år och spelade låten "axel". Märk väl Sarah i partyhatten på balkongen :D
Skylten från min överaskningsfest
Skolans footballsplan
Utsikten från mitt place

http://www.jorulf.se/salt/

Helö! Solig dag i santa burbabra och livet leker. Tänkte bara länka till min rockstar-pappas turneé bilder på http://www.jorulf.se/salt/ för att han är så fräsig! Ha det gött
stage diving hahaha
Stage-diving far :D


Red carpet

Hey y'all! Igår, söndag, åkte jag och Axel till Hollywood för att titta på kändisarna på röda mattan till oscarsgalan. Kanske låter nördigt men det var riktigt fränt. Råsnygga klänningar och massa massa kändisar. Jag fick sitta på shoulders shoulders (höhö) så jag hade en perfect view. Jag såg bland annat Kristen Stewart från Twilight bara en meter från mig, och hon vinkade :) Sedan kom Cameron Diaz och Matt Damon och Jennifer Lopez (som jag först trodde var angelina jolie bakifrån) och massa andra som jag intre kan namnen på. Fhett! Efter det mötte vi upp ebba, martina, matilda, andreas och tobbe och åt mat innan vi åkte hem igen. För övrigt har det varit en lugn helg, i fredags gick vi på premiären av Alice i underlandet i 3D, men någonting var fel på filmen så vi gick efter halva och fick en ny biljett tillgodo. I övrigt håller jag på att kämpa mig igenom star wars filmerna, eftersom det tydligen är "någonting alla måste ha gjort" (?) Varför tycker folk så mycket om dom? Urkel säger jag, mongosar som kvackar runt med laser och robotar och snackar goja. Oj nu blev axzzel sur. Jag älskar dom :) KRAM

MAT

Jag är sugen på plattfisk. Rödspätta aaaaawww! Jag dör. Eller lax.. eller moders fläskkottlisar.. eller pappas schtekta fläsk... eller allt på en gång! Har tänkt på svensk mat två dagar i rad och längtar verkligen efter det. Börjar bli trött på det fattiga utbudet av kvalitetsmat som finns här. I tisdags kom cicci och rebecka från göteborg hit och hälsade på mig i två nätter vilket har varit jättetrevligt! Igår surfade dom med Axel medans jag var i skolan, och även dom fick senare erfara vår rumskamrats märklighet. Imorse åkte dom vidare till San Fransisco. Nu är jag hemma hos Ebba och vi har solat. Ikväll ska vi ha tjejkväll med ansiktsmasker, godis, film och the hills maraton (så vi vet vart Ebbas lover Brody Jenner håller hus på helgerna). Nu ska i först ner till state street och köpa frozen youghurt innan vi göttar till vårt liv framför tv:n. Kram!

The Ivy och Geisha House

Niklas, Axel, jag och Ebba på The Ivy
Geisha House (ägs av Ashton Kutcher och Demi Moore)

SB


1 Mars

Skolan går bra och är jätterolig. Roligast är vocal technique, sedan musik och engelska och sist internationall politics. Int pol är dock intressant, men det är språket i textboken som är det svåra. Jag hinner med läxorna gott och väl så lugna dig moder :) Självklart är det skriftligt svårt att konkurrera med amerikanarna, men min lärare är jätteförstående och säger att hon ska hjälpa mig med allt jag vill om jag behöver det, så det känns bra. Det är ju för min egen skull jag går kursen, och även om jag kanske inte får ett A i ämnet så spelar det ingen roll eftersom det inte räknas i sverige. Jag fick tillbaka min narrative essay idag på engelskan och fick jättemycket beröm för den, min lärare undrade om jag funderat på en framtid som skribent :) Nu ska vi snart iväg och pumpa lite järn på gymmet som man sajjer. Amerikanare är rätt mysko så jag är faktiskt glad att jag har så många svenska vänner här. Självklart umgås vi alla med massa amerikaner, det är en jämn och bra blandning. I skolan pratar man ju engelska hela tiden så det är skönt att komma hem och slappsnacka lite schvedish. Kul att Adam är i götet, men när kommer han hit? LA och fame väntar på honom (och mig såklart). Kräm!

Hollywood


Lala land

Ytterligare en helg i Los Angeles, jag älskar den staden! Denna gången åkte jag, Martina, Axel, Andreas och Tobbe. Första kvällen gick vi och åt på Geisha House, en restaurang som ägs av Ashton Kutcher där maten var hur god som helst! Efter det gick vi till en klubb som hette Haute vilket var jättetrevligt och fancy schmancy. Dagen efter gick vi upp till Hollywood-skylten i ÖSREGN. Det var en rejäl promenad, men värt slitet när vi väl kom upp och såg hela LA nedanför oss, riktigt mäktig syn. På kvällen gick vi och åt på Hooters - ett måste när man är i USA :) Där var det bomber och rattar till höger och vänster. Självklart åt vi chickenwings, och Axel fick förmodligen brännskada i munnen efter sina "911-hot wings" :) Därefter bar det av till Playhouse, liksom förra lördagen, där vi direkt blev eskorterade till vip våningen. We liked. Det är en jättecool klubb där de har akrobater som hänger i ringar i taket och gör helt omänskliga rörelser ovanför dansgolvet. Idag åkte vi hem igen - mycket nöjda med vår helg. Vi funderar på att åka dit på söndag igen eftersom att det är då oscarsgalan är. Nu ska jag plugga inför min kommande skolvecka! Pappa, jag sjöng din sång och alla älskade den även fast de inte förstod ett ord :) Tack för noterna! Ha det fint allihopa och snöa inte bort!

RSS 2.0